طرز تهیه سرم ویتامین C در خانه

طرز تهیه سرم ویتامین C در خانه

30 فروردین 1399

ویتامین C باعث کاهش علائم پیری، کاهش هدر رفتن آب در سلول‌های پوستی، افزایش نرمی و کشش پوست می‌شود. استفاده از ویتامین C روی پوست نیز قرمزی و التهاب را کاهش می‌دهد و حتی از پوستتان در برابر اشعه‌های UV محافظت کند. شما می‌توانید سرم ویتامین C را در خانه به راحتی درست کنید.


طرز تهیه سرم ویتامین C


1. مواد لازم را آماده کنید

شما می‌توانید همه چیزهایی که برای تهیه سرم ویتامین C لازم دارید را از فروشگاه مواد غذایی تهیه کنید. 

مواد لازم:

  • نصف قاشق چایخوری پودر ویتامین C
  • 1 قاشق غذاخوری آب مقطر داغ (جوش نباشد)
  •  یک قاشق غذاخوری و یک قاشق چای‌خوری
  • یک کاسه شیشه‌ای کوچک
  •  همزن پلاستیکی (می‌توانید از قاشق یا چنگال استفاده کنید)
  •  قیف کوچک
  • یک ظرف شیشه‌ای قهوه‌ای یا آبی تیره

2. آب گرم را به پودر ویتامین C اضافه کنید

درون کاسه، یک قاشق غذاخوری پودر ویتامین C و آب مقطر داغ را با یکدیگر مخلوط کنید.

3. سرم ویتامین C را به ظرف شیشه‌ای منتقل کنید

 همانطوری که دهانه قیف درون بطری قرار دارد و سرم را داخل بطری بریزید و درب آن را ببندید.

  • این سرم را می‌توانید تا دو هفته در یخچال نگهداری کنید.
  • محیط سرد و تاریک یخچال، به تازه نگه داشتن و مغذی بودن سرم ویتامین C کمک می‌کند.
  • شما می‌توانید هر دو هفته یکبار یا در صورت نیاز یک سرم تازه درست کنید.

طرز تهیه سرم مرطوب کننده با ویتامین C


1. مواد لازم را آماده کنید

شما می‌توانید تمام مواد لازم برای تهیه سرم مرطوب کننده ویتامین C را از یک فروشگاه مواد غذایی خریداری کنید. برای درست کردن سرم مرطوب کننده ویتامین C ، به مواد زیر نیاز دارید:

  • نصف قاشق چایخوری پودر ویتامین C
  • 1 قاشق غذاخوری آب مقطر داغ (جوش نباشد)
  •  2 قاشق غذا خوری گلیسیرین گیاهی یا روغن غیر کومدون‌زا مثل: روغن شاهدانه، روغن آرگان، روغن آفتابگردان یا روغن همیشه بهار که منافذ را مسدود نکنند. 
  •  1/4 قاشق چایخوری روغن ویتامین E
  • 5 تا 6 قطره روغن ضروری مانند گل سرخ، اسطوخودوس، کندر، یا روغن شمعدانی
  • یک کاسه برای مخلوط کردن ترکیبات سرم
  • قاشق یا چنگال برای مخلوط کردن مواد
  • قیف کوچک 
  • یک ظرف شیشه‌ای با رنگ تیره برای نگهداری سرم

2. پودر ویتامین C و آب را با هم مخلوط کنید

یک قاشق غذاخوری آب گرم را درون کاسه بریزید و سپس نصف قاشق چایخوری پودر ویتامین C را به آن اضافه کرده و با یک چنگال یا قاشق آنها را به خوبی مخلوط کنید.

3. دو قاشق غذا خوری گلیسیرین گیاهی یا روغن را اضافه کنید

گلیسیرین گیاهی یا روغن غیر کومدون‌زا را به مخلوط اضافه کنید. گلیسیرین گیاهی و روغن‌های غیر کومدون‌زا، هر دو به عنوان پایه‌ برای سرم ویتامین C عمل می‌کنند. 

4. یک چهارم قاشق چایخوری روغن ویتامین E را اضافه کنید

ویتامین E به نرم شدن پوست کمک می‌کند. اگر دوست دارید سُرم‌تان خاصیت مرطوب کنندگی داشته باشد از این ویتامین استفاده کنید. 

5. پنج الی شش قطره روغن ضروری اضافه کنید

اضافه کردن روغن ضروری اختیاری است. این روغن رایحه‌ای دلپذیر به پوستتان می‌دهد و خواص سرم ویتامین C را بیشتر می‌کند. در صورتی که نمی‌خواهید این روغن را اضافه کنید، به مرحله بعدی بروید.

6. مواد را به خوبی مخلوط کنید

از قاشق یا چنگال برای مخلوط کردن روغن، پودر ویتامین C و آب استفاده كنید و همه مواد را به خوبی مخلوط کنید. به خاطر داشته باشید که روغن با گذشت زمان از آب جدا می‌شود. بنابراین قبل از هر بار استفاده، بطری را خوب تکان دهید.

7. با قیف مواد را به بطری منتقل کنید

برای منقل کردن سرم ویتامین C به ظرف شیشه‌ای، از قیف و یا کاردک استفاده کنید. سپس درب بطری را محکم ببندید. 


نحوه نگهداری و استفاده از سرم ویتامین C


1. سرم ویتامین C را در یخچال نگهداری کنید

سرم ویتامین C تا دو هفته انقضا دارد اما شما باید هر سه روز یکبار یک سرم تازه درست کنید. برای ماندگاری بیشتر سرم توصیه می‌شود آن را در یخچال نگه دارید. 

  • اگر سرم را درون بطری شیشه‌ای تیره رنگ بریزید، تا حدودی می‌توانید از آن در برابر نور محافظت کنید. شما می‌توانید بطری را در یک فویل بپیچید تا به هیچ وجه نور به آن نرسد.

2. سرم را روی یک قسمت کوچک از پوستتان امتحان کنید

قبل از استفاده از سرم، مقدار کمی از آن را روی مچ دستتان بمالید و چند ساعت صبر کنید تا ببینید که آیا به آن حساسیتی دارید یا خیر.

  • در صورت مشاهده هرگونه قرمزی یا خارش، استفاده از سرم را قطع کنید. 
  •  اگر متوجه سوزش شدید، می‌توانید آب بیشتری را به سرم اضافه کنید تا میزان اسیدیته آن کاهش یابد.

3. روزانه دو بار از سرم روی پوستتان استفاده کنید

 پس از شستن صورت و مرطوب کردن آن، سرم ویتامین C را دو بار در روز استفاده کنید. اگر برای تهیه سرم از روغن استفاده کرده‌اید، نیازی به استفاده از مرطوب کننده نخواهید داشت.

  • در صورت مشاهده هرگونه سوزش، خارش، قرمزی و یا هر واکنش دیگر سریعاً آن را بشویید و مصرف آن را قطع کنید.

بیشتر بخوانید: با این ۳ روش ویتامین C خود را افزایش دهید 

مطالب مرتبط